Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Localització estratègica

Un emplaçament únic al cor de Catalunya

 L'Alt Penedès té una ubicació privilegiada: es troba a 50 km de Barcelona i a 60 km de Tarragona, dues de les ciutats més importants de Catalunya i Espanya. A més, compta amb una excel·lent xarxa de transports: autopistes i vies fèrries que el connecten amb la resta de la Península Ibèrica i Europa. Així, aquesta localització gaudeix d’una ubicació estratègica per a les empreses que busquen establir una cadena de subministrament eficient o que necessiten importar o exportar productes.

 

  • Comarca: Alt Penedès
  • Àrea: 592,7 km²
  • Població (2022): 110.929
  • Densitat (hab/km²): 187,2

 

Aeroport
Tren d'alta velocitat
Port

UNA ÀMPLIA XARXA DE CONNEXIONS

La comarca compta amb una completa xarxa de transports, la qual permet accedir a la comarca en cotxe, tren o avió. Aquesta accessibilitat contribueix a la millora de la competitivitat de les empreses instal·lades en el territori.

 

CONNEXIÓ VIÀRIA

La comarca disposa d'una excel·lent infraestructura viària. L’autopista del Mediterrani (AP-7) la connecta amb el nord i el sud de la costa mediterrània espanyola, i les carreteres A-2 i C-15,  la comuniquen amb la ciutat de Barcelona i la resta de Catalunya.

  • Tarragona: 56 km
  • Barcelona: 60 km
  • Saragossa: 255 km
  • França: 200 km
  • Madrid: 500 km

CONNEXIÓ AÈRIA

La comarca de l'Alt Penedès compta amb dos aeroports pròxims: el de Barcelona i el de Reus, els quals connecten internacionalment el territori. Tots dos són a 30 minuts de Vilafranca del Penedès.

 

L'aeroport de Barcelona és una infraestructura de nivell internacional amb vols a 173 destinacions i que opera amb gairebé 74 aerolínies. L'aeroport de Reus té vols directes cap a 21 destinacions de 6 països diferents.

CONNEXIÓ MARÍTIMA

L’Alt Penedès és a 59 km del port de Tarragona i a 69 km del port de Barcelona: dos dels principals ports europeus del Mediterrani, amb una important activitat comercial i una gran varietat de connexions internacionals.

 

L’Alt Penedès és a 59 km del port de Tarragona i a 69 km del port de Barcelona: dos dels principals ports europeus del Mediterrani, amb una important activitat comercial i una gran varietat de connexions internacionals.

CONNEXIÓ FERROVIÀRIA

L'Alt Penedès té una xarxa ferroviària amb diverses estacions de tren que el connecten amb Barcelona i la resta d'Espanya i Europa.

 

A 30 minuts de les principals estacions de tren d'alta velocitat de Barcelona i Tarragona.